СБУ блокувала виробництво контрафактного пального на Буковині

СБУ блокувала виробництво контрафактного пального на Буковині

Фото
Укрінформ
На Буковині Служба безпеки України блокувала діяльність приватного підприємства, яке підпільно виробляло та збувало низькоякісне пальне, завдаючи шкоди довкіллю.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“Протиправну діяльність приватного підприємства, яке займалося підпільним виробництвом та збутом низькоякісного пального та завдало шкоди навколишньому середовищу, припинила Служба безпеки України на Буковині”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Харківщині викрили розкрадання пального у центрі забезпечення ЗСУ

За даними слідства, фірма, яка має ліцензію на продаж пально-мастильних матеріалів, додатково налагодила підпільне виробництво контрафактного пального. На двох орендованих нафтобазах у Кіцманському районі області зловмисники змішували бензин із небезпечними домішками та в обхід податкового законодавства продавали до мережі приватних автозаправок Чернівецької та суміжних областей.

Читайте також: СБУ запобігла незаконному відчуженню земель морпорту "Южний"

В офісі фірми та на території підпільних мінізаводів відбулися обшуки. Під час слідчих дій правоохоронці вилучили численні докази протиправної діяльності комерсантів: банківські карти, комп’ютерну техніку, документацію та чорнову бухгалтерію, місткості з хімічними реактивами, відеозаписи. У сховищах на території нафтобаз виявлено 250 тонн незаконно виготовленого пального на понад 3,5 мільйона гривень.

Читайте також: Напад на працівників СБУ: лідера Poton взяли під варту на 60 діб

Крім того, експертиза засвідчила, що пально-мастильні матеріали не відповідають вимогам ДСТУ, а їх виробництво є токсичним і спричинило отруєння джерел водопостачання в одному з населених пунктів регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-