Міськраду Дніпра підсвітили лазерною проєкцією з іменами героїв Другої світової

Міськраду Дніпра підсвітили лазерною проєкцією з іменами героїв Другої світової

Фото, відео
Укрінформ
У День пам’яті та примирення на будівлі Дніпровської міськради відтворили понад 600 імен – учасників Другої світової війни йі тих, хто захищав спокій рідної землі на сході. Водночас у кабінетах мерії запалили свічки пам'яті.

 За допомогою лазерної проєкції написали імена захисників, історії про яких були опубліковані у Фейсбуці з хештегом #Герої_Дніпра, повідомили у пресслужбі Дніпровської міської ради.

«Це прізвища героїв, які вказали у своїх публікаціях дніпряни. Мешканці вкотре довели, що Дніпро – сильне місто, гідне своїх героїв-захисників, тодішніх і нинішніх. На проєкції – лише частина імен тих, про кого ми згадуємо сьогодні. Щиро дякуємо тим, хто відгукнувся», – сказав директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько.

Міськраду Дніпра "підсвітили" лазерною проєкцією з іменами героїв / Фото: dniprorada.gov.ua

Подивитись на лазерну проєкцію прийшли й ті, хто безпосередньо долучився до флешмобу.

«Про флешмоб дізналась із Фейсбуку нашого мера Бориса Філатова. У соцмережі розповіла про свого прадіда, діда, рідних чоловіка. Загалом відправила історії про сімох людей. Флешмоб допоміг краще дізнатись про історію родини. Вважаю, що під час карантину такий захід дуже доречний», - сказала дніпрянка Інга Алексеєва.

Зазначається, що трансляція лазерної проєкції триватиме і 9 травня.

Читайте також: Українцям треба здолати "травму пам’яті", спричинену Другою світовою - історик

Флешмоб із хештегом #Герої_Дніпра ініціював мер Борис Філатов у Facebook.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 9 травня, в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні встановлений відповідно до Закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років». Відзначення Дня перемоги над нацизмом включає переосмислення подій Другої світової війни, руйнування радянських історичних міфів, чесний діалог навколо складних сторінок минулого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-