На Арабатській Стрілці невдоволені перспективним планом формування тергромад

На Арабатській Стрілці невдоволені перспективним планом формування тергромад

Укрінформ
На Херсонщині жителі на Арабатській Стрілці невдоволені перспективним планом формування тергромад, що був схвалений урядом і передбачає об’єднання всього Генічеського району в одну об’єднану територіальну громаду.

Про це повідомляє офіційний сайт Щасливцевської сільської ради.

«На жаль, сьогодні ми бачимо, що Кабінет міністрів України не дослухається до думки народу, адже ще тиждень тому було написано листа Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю з проханням врахувати думку мешканців Арабатської Стрілки. Наразі ми розуміємо, що «один район, одна громада» – це шлях у забуття саме для Арабатської Стрілки. Поданий до затвердження варіант даного перспективного плану – це результат бажання та особистої думки окремої кількості людей і аж ніяк не більшості. Тому ми маємо твердий намір звертатися безпосередньо до гаранта Конституції Володимира Зеленського», - йдеться у повідомленні.

Громада хоче донести до Президента України думку мешканців Арабатської Стрілки, яка полягає в тому, що згідно з Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» думка громади має бути пріоритетною в прийнятті остаточного рішення. Зазначається, що є відповідність методиці Кабміну та ресурси, а головне – відповідальність, яку на себе не боїться взяти громада.

Читайте також: Уряд схвалив перспективні плани формування тергромад трьох областей

«Можливо, сьогоднішнє рішення не на нашу користь, але воно не є фінальним, тому ми маємо відстоювати своє законне право на добровільне об’єднання в об’єднану територіальну громаду на Арабатській Стрілці, в яку увійдуть Стрілківська та Щасливцевська сільські ради», - йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів України схвалив перспективні плани формування тергромад ще трьох областей України: Херсонської, Хмельницької та Луганської.

Раніше представники громади заявляли, що готові, якщо Кабмін не підтримає утворення ОТГ на Арабатській Стрілці, захищати свою позицію всіма законними методами.

Фото: arabat-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-