У Рівному головлікаря можуть притягнути до відповідальності через спалах COVID-19 серед медиків

У Рівному головлікаря можуть притягнути до відповідальності через спалах COVID-19 серед медиків

Укрінформ
Завершено епідрозслідування в Рівненській обласній клінічній лікарні стосовно великої кількості випадків захворювання медиків на COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації

«У Рівненській обласній клінічній лікарні завершено епідрозслідування стосовно великої кількості випадків захворювання медиків на COVID-19. Комісія дійшла висновку щодо необхідності притягнення до відповідальності практично всіх заступників головного лікаря, які причетні до організації санітарно-епідеміологічних заходів. Стосовно головного лікаря Івана Зими, є пропозиція облдержадміністрації звернутися до обласної ради про притягнення його до адмінвідповідальності», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що голова ОДА Віталій Коваль прийняв рішення щодо провадження дисциплінарної відповідальності стосовно начальника управління охорони здоров'я ОДА Олега Вівсянника, а також рішення про порушення роботи у самому управлінні.

Читайте також: В Україні на COVID-19 захворіли 1976 медиків, найбільше — на Буковині

Зокрема, йдеться про притягнення до відповідальності всіх посадовців, причетних до порушення умов діяльності закладу, в тому числі заступника начальника управління Ігоря Добровольського.

Окрім цього, зазначається, що захворювання медиків в обласній клінічній лікарні розпочалося наприкінці березня, коли в 12 медпрацівників було виявлено коронавірус. Згодом було виявлено ще 12 хворих, а 23 квітня – 72 інфікованих.

Найбільша кількість інфікованого медичного персоналу зареєстровано в обласних центрах ортопедії, травматології, вертебрології – 50 осіб.

Всього, станом на 29 квітня на Рівненщині виявлено 598 випадків захворювань на коронавірус, з них – 12 летальні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-