У Харкові інформація про замінування університету і суду не підтвердилася

У Харкові інформація про замінування університету і суду не підтвердилася

Укрінформ
Інформація про мінування будівлі Харківського національного університету імені Каразіна та приміщення Харківського окружного адміністративного суду, що на площі Свободи у центрі Харкова, не підтвердилася.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області.

"Фахівці обстежили близько 2 тисяч квадрптних метрів приміщень та прилеглої території, евакуювали 95 громадян. Вибухових пристроїв або інших небезпечних речовин виявлено не було", - зазначили у відділі.

Інформація зареєстрована в Єдиному обліку заяв і повідомлень Шевченківського відділу поліції. Вирішується питання щодо кваліфікації події за Кримінальним кодексом України.

Закон передбачає за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності покарання на строк від 2 до 6 років позбавлення волі.

Читайте також: У Харкові "замінували" університет і суд

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня 2019 року Київський райсуд Харкова обрав арешт для двох київських фахівців в сфері IT за підозрою в телефонному тероризмі або телефонному "мінуванні". Обох підозрюють у системному характері правопорушення та завданні великих збитків. Їм загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна. При цьому суд у Харкові відпустив обох під заставу в майже 1,5 млн грн для кожного. Розслідування передано до Києва.

Фото: 2day.kh.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-