Рятувальники продовжують гасити осередки тління трави та дерев під Чорнобилем

Рятувальники продовжують гасити осередки тління трави та дерев під Чорнобилем

Укрінформ
Рятувальники ДСНС продовжують гасити осередки загоряння на території лісництв у Зоні відчуження.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС України.

"Станом на 7 год. 26 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території  Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію 2 осередків (с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’янику в осередках пройдених вогнем", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Пожежа знищила 5% Чорнобильського заповідника

Як зазначається, для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково п'ять шляхопрокладачів Збройних сил України. Інженерною технікою створено 987 км мінералізованих смуг. До гасіння залучено 1 тис. 50 осіб та 250 одиниць техніки, з них від ДСНС 1 тис. 17 працівників особового складу та 230 одиниць техніки, у тому числі два вертольоти, якими 25 квітня здійснено 57 скидів – 114 т води (з початку робіт здійснено 2230 скидів – 5 тис. 130 т води).

Як повідомлялося, пожежі у Чорнобильській зоні тривають із 4 квітня. Збитки попередньо оцінюються у десятки мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-