Депутати Миколаївської облради лише з третьої спроби виділили гроші на боротьбу з коронавірусом

Депутати Миколаївської облради лише з третьої спроби виділили гроші на боротьбу з коронавірусом

Укрінформ
Депутати Миколаївської облради після тривалих дискусій і скандалів таки проголосували узгоджене з облдержадміністрацією рішення про виділення коштів на боротьбу з коронавірусом.

Це відбулося під час позачергової сесії обласної ради 13 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В перерві між сесіями ми напрацювали відповідний проєкт рішення, узгоджений з ОДА, внесли відповідні поправки, щоб ці кошти дійсно пішли на боротьбу з коронавірусом. Отож прошу його підтримати», - сказала голова обласної ради Вікторія Москаленко.

За дане рішення проголосувала більшість депутатів.

Як уже повідомлялося, облдержадміністрація відмовилася виконувати рішення обласної ради, яким та 27 березня виділила 109 мільйонів гривень на заходи боротьби з коронавірусом, посилаючись на його незаконність. Каменем спотикання стали 36 млн грн, які депутати виділили додатково до запропонованих ОДА 72 млн. В облдержадміністрації хотіли спрямувати їх на інші цілі.

Читайте також: Миколаївські депутати після скандалу з ОДА виділили понад 109 мільйонів на боротьбу з Covid-19

10 квітня депутати знову зібралися на позачергову сесію обласної ради. Але порозуміння так і не було знайдено. Депутати навіть намагалися прийняти звернення, де поскаржитися Президенту України на голову ОДА Олександра Стадніка, який не виконує рішення сесії. Але їм не вистачило голосів і вони розійшлися.

І лише 13 квітня було прийняте узгоджене рішення.

Фото: nikolaev-city.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-