Оборудки із ділянками на Азовському узбережжі: у Маріуполі судитимуть посадовця кадастру

Оборудки із ділянками на Азовському узбережжі: у Маріуполі судитимуть посадовця кадастру

Укрінформ
У Маріуполі судитимуть посадовця Держгеокадастру, який передав двом громадянам під будівництво ділянки на Азовському узбережжі вартістю 1 млн 320 тис грн.

Про це 21 лютого повідомили в пресслужбі прокуратури Донецької області.

«Судитимуть посадову особу, чия недбалість коштувала державі вибуття із власності частини Азовського узбережжя. За погодженням з Маріупольською місцевою прокуратурою № 1 спрямовано до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) КК України стосовно посадової особи відділу Держгеокадастру в Мангушському (Першотравневому) районі Донеччини», - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2010 року посадовець, неналежно виконуючи службові обов’язки, підписав двом громадянам для будівництва та обслуговування житлових будинків державні акти на право власності на земельні ділянки, які знаходяться у постійному користуванні Державного підприємства «Приазовське лісове господарство» та входять до складу Національного природного парку «Меотида».

Читайте також: СБУ викрила схему заволодіння землями лісгоспу на Закарпатті

На підставі вказаних «правочинів» із державної власності незаконно вибули дві земельні ділянки на узбережжі Азовського моря, загальною площею 0,30 га і вартістю 1 млн 320 тис грн.

Максимальне покарання за вказані дії - 5 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-