Керівника Центру радіаційної безпеки Дніпропетровщини підозрюють у хабарництві

Керівника Центру радіаційної безпеки Дніпропетровщини підозрюють у хабарництві

Фото
Укрінформ
Керівник обласного Центру радіаційної безпеки та медичної радіології Дніпропетровщини підозрюється в систематичному хабарництві.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"За попередньою інформацією, посадовець систематично отримував грошову винагороду за проходження курсів безпеки не лише з місцевих медустанов, а й «допомагав» з вирішенням цього питання представникам інших областей України", - йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби встановили, що власник однієї з приватних клінік придбав нове рентгенологічне обладнання і мав отримати дозвіл для медперсоналу на роботу з приладом. Він офіційно звернувся до Центру, який забезпечує проходження лікарським персоналом спеціальних курсів із заходів безпеки під час роботи з рентген-апаратами.

За версією слідства, керівник контролюючої структури запропонував вирішити питання неофіційно, гарантуючи швидке проходження навчального курсу та гарантоване складання заліків медперсоналом.

Правоохоронці задокументували отримання посадовцем у робочому кабінеті 12 тисяч гривень від власника клініки.

Під час проведення слідчих дій за місцями роботи та проживання чиновника правоохоронці вилучили майже 500 тисяч гривень, ймовірно одержаних від протиправної діяльності.

Читайте також: СБУ розкрила шахрайську схему в міграційній службі на Буковині

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України керівнику контролюючого органу повідомлено про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-