Кіберполіція на Одещині викрила шахрая, який обікрав банк на мільйон

Кіберполіція на Одещині викрила шахрая, який обікрав банк на мільйон

Укрінформ
Працівники управління протидії кіберзлочинам в Одеській області викрили 37-річного місцевого мешканця, який обікрав банк більш ніж на мільйон гривень.

Про це повідомляє пресслужба МВС України.

"Працівники управління протидії кіберзлочинам в Одеській області спільно зі слідчими Одещини, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, викрили 37-річного місцевого мешканця. Чоловік за допомогою системи онлайн-платежів банківських установ, які не є резидентами України, заволодів грошовими коштами українського банку", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, правоохоронці встановили, що зловмисник зареєстрував юридичну особу, відкрив рахунок та отримав банківську картку. Ця фірма нібито реалізовувала товари по всьому світу. Далі на рахунок фірми надійшли кошти від підприємства-нерезидента за нібито сплату товарів. Після чого фігурант через мережу Інтернет оформив «повернення товару».

Читайте також: Кіберполіція викрила організаторів онлайн-казино з мільйонним прибутком

Зазначається, що поки банк проводив повернення транзакції, фігурант з кількох банкоматів зняв більше мільйона гривень, які належали банку.

Наразі чоловіку вже оголошено про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-