У Харкові мітингували проти корупції та вирубки лісів

У Харкові мітингували проти корупції та вирубки лісів

Відео
Укрінформ
Понад 100 активістів мітингували в Харкові проти корупції та вирубки лісів.

Коментар кореспонденту Укрінформу надав лідер громадської організації "ПОТОН" ("Постійний тонус") Микола Маслов.

"Як кажуть, терпець урвався, настав час активізувати дії громадськості щодо проявів корупції та вирубки лісів в Харкові та області. Тому за нашої ініціативи у місті відбувся мітинг протесту", - зазначив Маслов.

За його словами, зранку мітинг розпочався біля будівлі Московського райвідділу поліції Харкова: "Там ми заявили протест проти "кришування" вирубки лісів та відкриття проти нас кримінального провадження за статтею "хуліганство", під яку, як ми розуміємо, підпала наша антикорупційна позиція".

Пізніше мітинг продовжився біля будинку обласного управління поліції. "Ми наполягали на тому, щоб до нас вийшов начальник поліцейського главку генерал Валерій Сокуренко, але вийшов його заступник Сергій Чиж та під крики "ганьба" швидко зник за дверима. Після цього активісти пішли до Управління СБУ в Харківської області по сусідству, де теж наполягали на зустрічі с керівником відомства щодо розслідувань кримінальних справ відносно корупції та вирубки лісів. До нас ніхто не вийшов", - пояснив Маслов.

Читайте також: Мітинг ОПЗЖ за російську мову в Харкові завершився сутичками

За його словами, учасники мітингу попрямували центром міста до будівлі Харківської ОДА.

"Там нас запросили до депутатської зали, де ми зустрілися з головою ХОДА Олексієм Кучером. На нас чекав і начальник поліцейського главку Валерій Сокуренко, але активісти не дали йому слова. Що стосується голови ХОДА, то Кучер пообіцяв розібратися з вирубкою дерев та проявами корупції".

Зараз, стало відомо, учасники мітингу розійшлися. Біля ХОДА чергують посилені поліцейські патрулі. Інцидентів не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-