В ініційованих НАБУ та САП справах винесли два виправдальні вироки - Холодницький

В ініційованих НАБУ та САП справах винесли два виправдальні вироки - Холодницький

Укрінформ
В ініційованих НАБУ та САП справах винесені два виправдувальні вироки, але вони не набрали законної сили. і їх розгляд триває в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду.

Про це сказав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на брифінгу про підсумки діяльності НАБУ та САП у ІІ півріччі 2019 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В нас є виправдувальні вироки по Запорізькому титано-магнієвому комбінату і по Одесі - справа Труханова. Але наголошую - жоден із цих вироків досі не вступив в законну силу, тому говорити, що вони вже діють, неправильно", - сказав Холодницький.

Він додав, що НАБУ та САП подали апеляційні скарги на ці рішення, де виклали свою позицію, розгляд скарг триває в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду. "Прокурори у своїй позиції впевнені, ми вважаємо ці вироки незаконними, ми їх оскаржили", - додав Холодницький.

Читайте також: Запорізький титано-магнієвий має борг за електрику понад 1,2 мільярда

Як повідомлялося, у травні 2019 року у САП також заявили, що оскаржать виправдувальний вирок директору ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" Володимиру Сиваку, коментуючи вирок Заводського районного суду Запоріжжя, який було оголошено Сиваку. Його обвинувачують у вчиненні розтрати коштів підприємства в сумі 492 млн гривень. Суд не знайшов доказів вини керівника "ЗТМК" в інкримінованому йому злочині та визнав його невинуватим

У січні цього року Вищий антикорупційний суд повідомив, що розгляне апеляційну скаргу на виправдувальний вирок 8 фігурантам справи на чолі з міським головою Геннадієм Трухановим про заволодіння багатомільйонними бюджетними коштами при придбанні адмінбудівлі колишнього заводу "Краян".

Читайте також: За фігуранта справи “Краяна” внесли 15,8 мільйона застави

Раніше Малиновський райсуд Одеси не знайшов винних у справі "Краяну" і виправдав усіх фігурантів справи про заволодіння бюджетними коштами. У САП не погодилися з цим рішенням і подали апеляційну скаргу, вимоги якої стосуються необхідності скасування необґрунтованого виправдувального вироку і постановлення нового, з призначенням покарання.

Обвинуваченими у справі №521/17260/18 є мер Одеси Труханов і ще сім фігурантів кримінального провадження, яким САП інкримінує заволодіння коштами міського бюджету обсягом понад 92 мільйони гривень внаслідок реалізації схеми придбання у комунальну власність приміщення адмінкорпусу колишнього заводу «Краян» за завищеною ціною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-