До чиновників курортної Затоки прийшли з обшуками

До чиновників курортної Затоки прийшли з обшуками

Фото
Укрінформ
Правоохоронці проводять санкціоновані обшуки у посадовців Затоківської селищної ради, яких підозрюють у розтраті багтомільйонних коштів, виділених на спорудження очисних споруд.

Про це повідомляє пресслужба Одеської облпрокуратури.

"Прокурори Білгород-Дністровської місцевої прокуратури спільно зі слідчими відділу поліції за оперативного супроводу працівників Управління СБУ в області проводять обшуки у посадових осіб Затоківської селищної ради в межах кримінального провадження щодо розтрати бюджетних коштів. Зокрема, правоохоронці розслідують факти можливої розтрати коштів, виділених на будівництво очисних споруд на території селища", - йдеться в повідомленні.

Наразі вилучено документацію та комп’ютерну техніку. Слідчі дії тривають.

Зазначається, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за ознаками ч. 5 ст. 191 (розтрата або заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання посадовцями службовим становищем або організованою групою) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Організатору рейдерських захоплень землі у Дніпрі оголосили підозру

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2019 року облпрокуратура повернула державі 2,5 гектара прибережних земель Затока вартістю близько 50 мільйонів гривень, які були незаконно передані під індивідуальне дачне будівництво у межах першої та другої смуг узбережжя Чорного моря.

Суд ухвалив рішення про задоволення позовних вимог прокуратури, що стосуються 48 земельних ділянок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-