Нафтогаз назвав населені пункти, які можуть залишитися без тепла

Нафтогаз назвав населені пункти, які можуть залишитися без тепла

Список
Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" може з 1 лютого відключити газ для 18 тепловиків через борги, якщо компанії не розрахуються протягом 30 січня.

Про це повідомляє пресслужба НАК.

"Нафтогаз повідомляє, що неналежні розрахунки таких підприємств за газ створюють загрозу для теплопостачання споживачів у 18 населених пунктах в опалювальний період. Компанія письмово повідомила ці підприємства про необхідність проведення термінових розрахунків для уникнення припинення газопостачання з 1 лютого 2020 року. Нафтогаз не має права постачати природний газ тепловикам, які неналежним чином виконують графік розрахунків", - наголосили у компанії.

З 24 січня 2020 року 19 з 37 підприємств-боржників сплатили необхідний мінімальний платіж за використаний газ й уникли ризику відключенням від газопостачання.

"Проте 18 виробників тепла все ще знаходяться у зоні ризику, оскільки не виконують вимоги щодо розрахунків для отримання газу в межах ПСО", - зазначили у компанії.

За оперативними даними, станом на 29 січня 2020 р., таким підприємствам теплоенергетики для продовження отримання газу з 1 лютого в рамках ПСО необхідно сплатити понад 406 млн гривень з урахуванням вартості газу, спожитого у грудні 2019 р.

Читайте також: Прем'єр заявляє, що знижки на тепло - не разова акція

"Для уникнення відключення газопостачання з 01 лютого 2020 року підприємствам-боржникам необхідно у крайній термін сьогодні, 30 січня 2020 року, провести з Нафтогазом необхідні розрахунки (у тому числі з урахуванням вартості газу, спожитого у грудні 2019 р.)", - зазначили у НАК.

За даними пресслужби, можуть залишитися без тепла через борги, зокрема, споживачі у Кривому Розі, Дніпрі, Калуші, Щасті, Одесі, Полтаві, Сумах, Харкові та інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-