Хакери викрали 200 тисяч з рахунку філіалу “Укрпошти”

Хакери викрали 200 тисяч з рахунку філіалу “Укрпошти”

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України заблокувала діяльність міжрегіонального хакерського угруповання, члени якого підозрюються у викраденні коштів з рахунків державних підприємств.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в Запорізькій області.

«Оперативники спецслужби встановили, що організаторами оборудки є мешканці Одеської та Дніпропетровської областей, які виявляли уразливості у функціонуванні систем електронних грошових переказів держустанов… Співробітники СБУ, зокрема встановили причетність хакерів до заволодіння у жовтні 2019 року майже двохсот тисяч гривень запорізької філії ПАТ «Укрпошта»», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що під виглядом тестування програмного забезпечення нібито за завданням «головного офісу», хакери змушували посадовців розкривати їм необхідні дані для доступу до обчислювальної техніки держустанов та рахунків у міжнародних електронних платіжних системах. Викрадені кошти зловмисники через систему міжнародних переказів переводили на рахунки підставних осіб та привласнювали.

Читайте також: Кіберполіція "накрила" шахрайський call-центр з обігом у 3 мільйони щотижня

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та флеш накопичувачі з інформацією, яка підтверджує проведення незаконних операцій.

Наразі вирішується питання щодо оголошення трьом зловмисникам про підозру.

Фото: СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-