ЦВК відзначила якісну організацію виборів на Хмельниччині

ЦВК відзначила якісну організацію виборів на Хмельниччині

Укрінформ
Член Центральної виборчої комісії Олександра Кармаза, яка відвідала Хмельницьку область наголосила, що вибори відбулися організовано, відповідно до чинного законодавства і без порушень.

В обласному центрі відбулася її робоча зустріч з головою Хмельницької ОДА Дмитром Габінетом, повідомляє пресслужба ЦВК у Facebook.

"Голова ОДА особисто відвідав деякі ОТГ, де сьогодні проходять перші вибори. Зокрема, зустрівся з мешканцями Плесенської ОТГ Шепетівського району та Сахновецької ОТГ Красилівського району, уважно вислухавши проблемні питання, повʼязані з життєдіяльністю громад", – розповіла Кармаза.

Вона подякувала Габінету за якісну організацію перших виборів, адже під час виборчого процесу від територіальних виборчих комісій практично не було нарікань щодо організаційних питань, а члени цих комісій продемонстрували високий професійний рівень.

Член ЦВК обговорила з головою ОДА процес децентралізації в області та перспективи утворення нових ОТГ. При цьому вона акцентувала увагу на прозорості і легітимності проведення об'єднавчих процесів, оскільки їх невідповідність чинному законодавству може призвести до спірних ситуацій і відповідно – судових процесів.

Читайте також: У ЦВК підбили перші підсумки місцевих виборів до тергромад

Крім того, Кармаза зустрілася з начальником Головного управління НПУ в Хмельницькій області полковником поліції Анатолієм Щадилом, який поінформував, що забезпечення правопорядку, охорона виборчих дільниць організовані професійно та ефективно. При цьому до виконання службових обовʼязків в ОТГ, де тривали перші вибори, було залучено 150 поліціянтів.

Читайте також: Вибори в ОТГ: на Дніпропетровщині - 9 повідомлень про порушення, на Закарпатті - 7

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня у 86 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) (69 сільських, 16 селищних, 1 міської ОТГ) у 21 області України відбулись перші вибори депутатів сільських, селищних, міської рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міського голів, додаткові місцеві вибори – у 33 ОТГ (20 сільських, 13 селищних) у 17 областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-