Власник “Думской ТV” каже, що НАБУ було з обшуками і в нього вдома

Власник “Думской ТV” каже, що НАБУ було з обшуками і в нього вдома

Укрінформ
Обшук на телеканалі “Думская ТV” був уже другим за день, до цього детективи НАБУ були з обшуком вдома у власника телеканалу Михайла Шмушковича.

Про це Радіо Свобода повідомив сам Шмушкович.

“Вже о 7-ій ранку вони були в мене дома. Там усе пройшло без конфліктів, я не дуже зрозумів, чому не можна було зі мною разом поїхати на телеканал. Пізніше з розмов працівників на місці в мене склалося враження, що вони й самі не знали, що приїхали на телеканал”, – сказав Шмушкович Радіо Свобода. Він є заступником голови обласного осередку партії «Європейська солідарність», а в 2014-2015 роках був головою Одеської обласної ради.

У кримінальному провадженні, яке розслідує НАБУ і в рамках якого в політика провели обшуки, фігурує дві компанії, повідомив Шмушкович.

«Мені сказали, що я не можу під час слідчих дій їх називати, але в жодній із цих компаній я не є засновником. Одну з них я консультував, а до другої не маю жодного відношення – просто продав їм свою власність», – сказав Шмушкович виданню. У НАБУ зазначили, що попередня правова кваліфікація справи, в якій проходять обшуки, – «зловживання владою або службовим становищем».

Читайте також: "Євросолідарність" заявляє про обшуки в її центральному офісі

Як повідомляв Укрінформ, вранці 20 грудня співробітники НАБУ прибули до будівлі на вулиці Канатній в Одесі, де працює редакція каналу «ДумскаяTV», і розпочали обшуки, мотивуючи питаннями, що виникли до одного із власників приміщення. Керівництво телеканалу вважає обшуки політично мотивованими.

Пресслужба НАБУ у свою чергу оприлюднила інформацію про те, що слідчі дії (у приміщенні телеканалу "Думская" - ред.) санкціоновані, їх здійснюють у межах розслідування можливих зловживань службових осіб Одеської облради під час продажу у вересні 2018 року нежитлових приміщень за адресою Лідерсівський бульвар,13 (Одеса) на користь ТОВ «Крок вперед».

Наразі слідчі дії продовжуються. В одеському територіальному відділенні НАБУ не прокоментували поведінку працівників, але попросили офіційно повідомити до керівництва бюро про факти блокування телеканалу чи зловживання силою. На телеканалі дії НАБУ назвали політичними переслідуваннями.

Читайте також: НАБУ вилучило документи в одному з управлінь Одеської облради

У Національному антикорупційному бюро України заявили, що слідчі дії в межах розташування одеського телеканалу «Думская TV» не пов’язані з діяльністю ЗМІ й журналістів. Вони стосуються можливих зловживань службових осіб Одеської облради під час продажу у вересні 2018 року нежитлових приміщень на користь ТОВ «Крок вперед». Ця фірма, за даними НАБУ, має того ж бенефіціарного власника, що і телеканал – Михайла Шмушковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-