В одеському коледжі продовжують пошук тіл жертв пожежі

В одеському коледжі продовжують пошук тіл жертв пожежі

Фото
Укрінформ
Будівельники з працівниками ДСНС сьогодні о 12 год. 40 хв здійснили контрольоване обвалювання стіни аварійного флігеля у дворі згорілої будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, що дало змогу рятувальникам поновити з 13 год розбір завалів.

Про це 11 грудня повідомив кореспонденту Укрінформу головний інженер Управління капітального будівництва Одеської міськради Василь Нікітенко.

"Демонтаж стіни, що могла обрушитись під час аварійно-рятувальних робіт, сьогодні о 12 год. 40 хв повністю завершено. До роботи були залучені експерти Державної академії будівництва та архітектори і наші фахівці. Це дало змогу рятувальникам ДСНС під керівництвом заступника начальника облуправління з реагування на надзвичайні ситуації Олександра Крицького поновити розбір завалів та пошук тіл жертв на місці пожежі", - зазначив Нікітенко.

Контрольоване знесення частини аварійного флігеля виконано у взаємодії з департаментом архітектури та будівництва мерії, геодезійної служби та інших будівельних організацій міста.

Читайте також: Суд відпустив під домашній арешт директорку одеського коледжу

Як повідомлялося, станом на ранок 11 грудня було демонтовано стіну аварійної будівлі на рівні 3 та 4 поверхів на місці масштабної пожежі.

Читайте також: Ще одне знайдене на згарищі в Одесі тіло впізнали родичі

Решту частин будівлі експерти вважають стабільними.

За даними ДСНС, станом на 16 год середи зі згорілої будівлі вивезено понад 2 тисячі кубометрів будівельних конструкцій.

До робіт залучено 227 чоловік та 40 одиниць техніки.

Одеська ОДА продовжує співфінансувати пошуково-рятувальні роботи на місці пожежі, повідомляє пресслужба ОДА на своїй сторінці в Facebook.

"За дорученням голови ОДА Максима Куцого, на ліквідацію наслідків страшної пожежі у коледжі виділено 685 тисяч гривень. Державний пожежно-рятувальний загін Головного управління ДСНС має спрямувати ці кошти на придбання 4-х висувних трьохколінних драбин, 50 пожежних рукавів, 4-х комбіновані ручних пожежних стволів Protek 366, бензоріза та інших засобів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що ОДА профінансувала послуги транспортних засобів для перевезення підйомного крану (150 тисяч гривень), послуги підйомного крану із стрілою довжиною 65 метрів і оператором (165 тисяч гривень) тощо.

Пошуково-рятувальна операція продовжується. Всі служби працюють в цілодобовому режимі.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-