У Запоріжжі після реконструкції відкрили будівлю Шевченківського райсуду

У Запоріжжі після реконструкції відкрили будівлю Шевченківського райсуду

Укрінформ
У Запоріжжі відкрили 6 грудня реконструйовану будівлю Шевченківського районного суду, де оновлено фасад, облаштовано камери з підігрівом, а внутрішні приміщення повністю перепланували.

Про це повідомляє пресслужба Державної судової адміністрації України.

"Внутрішні приміщення суду повністю перепланували, розділивши простір на зони з різним рівнем доступу. Так, кримінальні справи розглядають виключно на першому поверсі. Тут розміщено й камери для тримання підсудних, приміщення для конвою й окрема кімната для начальника варти. До зали засідання підсудні у кримінальних процесах потрапляють окремим коридором, який веде зі спеціального автобоксу для конвойного авто", - йдеться у повідомленні.

У ДСА додали, що судові зали для розгляду інших типів справ розташовано на другому поверсі будівлі, і таке зонування цілком відповідає потребам судів першої інстанції, де розглядають усі типи справ.

Зали судових засідань оснащені системами відеоконференцзв’язку та системою кондиціювання з рекуперацією тепла
Зали судових засідань оснащені системами відеоконференцзв’язку та системою кондиціювання з рекуперацією тепла

"Будівлю суду реконструювали за сучасними будівельними нормами та зробили її енергоефективною. У центральному холі суду встановили інформаційні стенди з навігацією, а поряд із залами судових засідань – зручні місця для очікування та спеціальні шафки для зберігання речей. Для зручності відвідувачів продумали максимально короткий маршрут між входом до установи та канцелярією - вікна приймання та видавання кореспонденції доступні безпосередньо з приміщення холу", - додали у пресслужбі.

Читайте також: Експерт назвав дві основні складові для успіху тергромад

Крім того, значну увагу приділили створенню інклюзивних умов. Для цього вхід до суду обладнали пандусом, поряд із дверима встановили кнопку виклику працівника суду, а у самому приміщенні – вбиральню для людей з особливими потребами.

На фото (зліва на право): Голова ДСА України Зеновій Холоднюк, Запорізький міський голова Володимир Буряк, голова Запорізької ОДА Віталій Туринок, Голова РСУ Богдан Моніч
На фото (зліва на право): голова ДСА України Зеновій Холоднюк, запорізький міський голова Володимир Буряк, голова Запорізької ОДА Віталій Туринок, голова РСУ Богдан Моніч

"Під час реконструкції суду подбали й про комфорт підсудних. У Шевченківському райсуді Запоріжжя є три камери для тримання, тепло у яких забезпечує підлога з підігрівом. Також у всій будівлі суду працює система вентиляції з рекуперацією тепла" - зауважили у ДСА.

Наголошується, що реконструкція приміщення суду тривала 11 місяців і обійшлася у 66,3 млн грн. Ремонтні бригади завершили роботи швидше, ніж планувалося, що дозволило зекономити 1,8 млн грн.

Як зазначив голова ДСА Зеновій Холоднюк, наступного року планується відкриття після ремонту суду в Мелітополі.

Фото: ДСА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-