ДСНС вимагає через суд припинити навчальння в корпусах Одеського медуніверситету

ДСНС вимагає через суд припинити навчальння в корпусах Одеського медуніверситету

Укрінформ
Керівництво Одеського ГУ ДСНС звернулось із адміністративним позовом до Одеського національного медичного університету щодо "повного зупинення експлуатації об`єктів Одеського національного медичного університету" до усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Підготовче засідання Одеського окружного адміністративного суду призначене суддею Юлією Харченко на 19 грудня 2019 року, йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

"Суд вважає за необхідне прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у справі №420/6766/19 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Одеського національного медичного університету про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю)", - йдеться в ухвалі адмінсуду.

Зазначається, що суд призначив підготовче засідання на 19 грудня на 11 год. 45 хв.

У ДСНС послаються на результати перевірки стану протипожежної безпеки навчальних корпусів цього навчального закладу від 24 жовтня 2019 року, якою виявлено низку порушень законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Одеське облуправління ДСНС також позивається до адмінсуду, вимагаючи припинити експлуатацію торгових корпусів ринку "Привоз" і низки зведених будівель житлового масиву "Райдужний".

Як повідомляв Укрінформ, 4 грудня згоріла будівля Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, внаслідок пожежі станом на 8 грудня загинуло 10 осіб. Поліція розпочала кримінальне провадження і готується оголосити підозру двом особам, яким інкримінує скоєння злочинів, що призвели до людських жертв і майнових збитків.

Читайте також: Амосова повідомила про поновлення на посаді ректора Національного медінституту

Між тим, на засіданні обласної комісії з ТЕБ і НС стало відомо, що порушення правил протипожежної безпеки інспектори Приморського відділу ДСНС виявили ще під час перевірки у 2014 році. До попереднього директора коледжу було застосовано штрафні санкції, однак приписи інспектора про усунення порушень правил протипожежної безпеки не було виконано.

Члени комісії з ТЕБ і НС ухвалили рішення про необхідність вирішення облдержадміністрацією та Міносвіти питання про надання приміщення для продовження профільної діяльності коледжу економіки, права та ресторанного бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-