Нелегальні добувачі піску на Буковині зашкодили державі майже на 90 мільйонів

Нелегальні добувачі піску на Буковині зашкодили державі майже на 90 мільйонів

Фото
Укрінформ
СБУ заблокувала в Чернівецькій області незаконний видобуток корисних копалин у промислових масштабах, заподіяні державі збитки оцінюються майже в 90 млн грн.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“Представники приватної будівельної компанії організували незаконний видобуток піску та піщано-гравійної суміші у стихійному кар’єрі неподалік річки Прут у Новоселицькому районі. Жодних спеціальних дозволів та ліцензій на користування надрами ділки не мали. Нелегально видобуті пісок та піщано-гравійну суміш підрядчики планували використати, зокрема, під час будівництва за бюджетні гроші об’єктів соціальної сфери”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за добу фігуранти справи вивозили з кар’єру до 60 вантажівок з копалинами. За попередніми оцінками, розмір заподіяних державі збитків становить майже 90 мільйонів гривень.

Крім того, незаконний промисел поруч із річищем не лише завдавав шкоди довкіллю, а й створював загрозу життю і здоров’ю людей.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу, правоохоронці вилучили спецтехніку та вантажні автомобілі, які були задіяні до нелегальних робіт.

Читайте також: Нелегальний видобуток корисних копалин на Одещині завдав збитки на 50 мільйонів

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-