У Бурштині просять компенсувати втрати бюджету через простій електростанції ДТЕК

У Бурштині просять компенсувати втрати бюджету через простій електростанції ДТЕК

Укрінформ
Міський голова Бурштина Роксолана Джура просить Івано-Франківську облдержадміністрацію компенсувати податкові надходження до бюджету , які втрачає місто через вимушений простій теплоелектростанції. Відповідний лист мер направила голові Івано-Франківської ОДА Денису Шмигалю.

Про це повідомляє Бурштинська міська рада.

«Маючи відповідальність перед міською громадою по забезпеченню належної якості життя, звертаюсь до Вас з проханням передбачити можливість компенсації податкових надходжень, а саме сплата податку на доходи фізичних осіб за Бурштинською міською радою від бюджетоутворюючого підприємства – ВП ДТЕК Бурштинська ТЕС з причини зміни трудового розпорядку працівників підприємства», - йдеться у зверненні Джури.

За її словами, місто стурбоване майбутнім, а саме – виплатами зарплати медикам та освітянам, забезпеченням соціальних програм та утриманням інфраструктури міста.

Раніше, Джура повідомила , що отримала листа від керівництва Бурштинської ТЕС, в якому повідомляється, що підприємство з 22 листопада вводить вимушений простій, як єдину можливість для запобігання повного припинення діяльності ТЕС. Відтак, працівників Бурштинської ТЕС перевели на 4-денний робочий тиждень.

Читайте також: Задля дешевої “чужої” електрики Україна обмежує власну генерацію

Учора голова голова Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг, Андрій Герус назвав цю ситуацію шантажем з боку компанії ДТЕК і спробою добитися підвищення тарифів.

«Це боротьба не за людей, а за свою маржу, щоб була не 10%-15%, а щоб і надалі 32% за рахунок нового підвищення тарифів. Але якщо країні важко, то справедливо пояси трохи затягнути всім, а не лише ФОПам. А країні непросто - за жовтень промисловість впала на 5%, обсяг виплавки сталі впав до найнижчого рівня за 29 років незалежності України», - повідомив Герус.

Він зауважив, що вимушений простій Бурштинська ТЕС пояснює тим, що зазнає збитки через «імпорт електроенергії по двохсторонніх договорах із РФ».

«Вихід простий - купувати вугілля на 100-200 грн дешевше», - переконаний Герус.

Він радить «працівникам приватної ТЕС писати звернення своїм керівникам до столичного офісу на Льва Толстого».

ДТЕК — найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Група розвиває бізнес з видобутку природного газу і вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядки електромобілів. Бурштинська ТЕС входить до складу ПАТ «ДТЕК Західенерго».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-