Найбільшого лева одягнули у національний прапор — Львів відзначає 101 річницю ЗУНР

Найбільшого лева одягнули у національний прапор — Львів відзначає 101 річницю ЗУНР

Фото
Укрінформ
Найбільшого лева Львова, встановленого у місті до 100-ї річниці ЗУНР, одягнули у національний прапор. Акція відбулась в рамках відзначення 101-ї річниці Західноукраїнської народної республіки та Листопадового чину.

Про це повідомила пресслужба міської ради.

“Під час пішої ходи на відзначення 101-ї річниці ЗУНР студенти “одягли” найбільшого лева міста, який був встановлений до сторіччя ЗУНР, у національний стяг. Акція відбулась під супровід гімну міста, який виконали сурмачі”,- зазначено у повідомленні.

У Львові на відзначення 101-ї річниці ЗУНР “одягли” у національний прапор найбільшого лева міста / Фото: city-adm.lviv.ua

Як зазначили у міськраді, меморіальна хода та інші заходи на відзначення знаменної дати відбулись за ініціативою студентів Національного університету імені Івана Франка. На площі перед вишем сформувалась колона, до якої долучились понад 3 тисячі осіб. Вона пройшла вулицями обласного центру до Янівського кладовища, де знаходиться меморіал Січовим стрільцям та воїнам УГА, які загинули в боротьбі за незалежність України. До його підніжжя поклали квіти та запалені лампадки.

 Опісля тут відбулась панахида за всіма, хто віддав життя за волю України, та віче.

Листопадовий чин — українське повстання, організоване в ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 року Українською Національною Радою силами Українських січових стрільців у Королівстві Галичини і Волині, коронній землі Австро-Угорської імперії з метою встановлення влади Української Держави (названої згодом «Західноукраїнська Народна Республіка») на землях, на які вона обґрунтовано претендувала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-