Півсотні ковалів, музична сцена, розваги та фуд-корт: у Дніпрі проходить «КOVAL fest»

Півсотні ковалів, музична сцена, розваги та фуд-корт: у Дніпрі проходить «КOVAL fest»

Фото
Укрінформ
У Дніпрі, на Фестивальному причалі, проходить фестиваль ковальського мистецтва «КOVAL fest». Триденний захід приурочений до Дня захисника України.Про це повідомили у пресслужбі міської ради Дніпра.

Про це повідомили у пресслужбі міської ради Дніпра.

У Дніпрі відкрився фестиваль ковальського мистецтва КOVAL fest / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

«Уже вдруге проходить цей фестиваль у нашому місті. Його відмінність серед усіх інших у тому, що самі ж дніпряни можуть брати активну участь у ньому, долучатись до ковальського мистецтва, тобто кожен охочий може викувати собі щось на спомин. ... Різні локації, музична сцена, дитячі розваги, фуд-корт. Словом, свято яскраве і колоритне. Погода сприяє, тому», – розповів заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

За словами організатора фестивалю Григорія Талісмана, до Дніпра цього року з’їхалися майже вдвічі більше ковалів з різних куточків України і навіть один із-за кордону – з Туреччини. Загалом близько 60 учасників.

Читайте також: У центрі Луцька лунатимуть повстанські пісні

«Усі запрошені митці працюють в унікальних техніках, які може побачити кожен охочий. Торік під час фестивалю разом з ковалями створили металевий талісман Дніпра, а цього разу – створюємо абетку Дніпра. На інсталяції буде зображена фігура дівчини, яка прагне знань і складає з букв слово Дніпро», - підкреслив Талісман.

За його словами, на також презентують експонати козацького музею, зокрема і зброю, якій 100-150 років.

Усі три дні тут, на Фестивальному причалі, триватимуть безкоштовні майстер-класи від ковалів з виготовлення монет, цвяхів, оберегів, створення зброї; виступи україномовних гуртів на музичній сцені Koval Rock Stage, розваги для найменших глядачів на локації «Маленькі ковалики».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-