Директор Одеського муздрамтеатру закликає учасників конфлікту до діалогу

Директор Одеського муздрамтеатру закликає учасників конфлікту до діалогу

Укрінформ
Директор і художній керівник обласної установи "Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. Василька Юлія Пивоварова закликала до конструктивного діалогу учасників конфлікту, щоб не допустити закриття установи.

Таку позицію колективу театру Пивоварова оприлюднила на своїй сторінці у Faсebook.

"Дякую всім, хто не залишився байдужим до проблем нашого театру. Наразі підсумки такі: Фонд допомоги українському театру «Золотий дюк» отримав на сьогодні 8 тисяч 200 гривень. Департамент культури облдержадміністрації виділив театру 1 мільйон гривень. Завдяки цьому вже в понеділок починаємо монтаж нової стелі в глядацькому фойє. Маємо впоратися за два дні", - зазначила Пивоварова.

Вона додала, що наприкінці тижня почнеться заміна килимового покриття. З урахуванням того, що облрада запевнила у виділенні 1 мільйона гривень в цьому році, розпочнуться й роботи щодо встановлення системи димовидалення, поінформувала Пивоварова.

Вона уточнила, що перевірка інспекторами ДСНС підтвердила: театром переважна більшість необхідних робіт виконана.

Водночас, є рішення суду, що загрожує закриттям театру. З урахуванням цього, закликала директор муздрамтеатру, чотирьом сторонам конфлікту - облраді, ОДА, ДСНС і театру - потрібно сісти за стіл перемовин, щоб розробити «дорожню карту», за якою вирішувати всі питання (пов'язані з усуненням порушень вимог законодавства у сфері пожежної безпеки — ред.).

Читайте також: Суд Одеси постановив закрити український музично-драматичний театр

Як повідомляв Укрінформ, Одеська облрада створила на позачерговій сесії 7 жовтня робочу групу в складі депутатів та керівників профільних структур ОДА для надання підтримки КУ "Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. Василя Василька" та врегулювання питань, пов'язаних із загрозою призупинення діяльності театру на підставі рішення адмінсуду за позовом облуправління ДСНС.

За словами колишнього керівника ОДА Світлани Шаталової, щоб урегулювати складну ситуацію в театрі, зокрема, підготовлено управлінням майнових відносин проєктно-кошторисну документацію. Але потрібно провести тендерні процедури, на що потрібно не менше 35 днів.

На сесії також було озвучено, що в поточному році усунуто 53 із 56 виявлених порушень. Залишилось поновити втрачені у 90-і роки сертифікати на килими та покриття стелі, а також установити систему димовидалення - усе разом коштує 4 мільйони гривень.

Фото: ua.igotoworld.com 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-