Львів проти “формули Штайнмаєра”: міськрада ухвалила звернення

Львів проти “формули Штайнмаєра”: міськрада ухвалила звернення

Укрінформ
«Формула Штайнмаєра» не враховує безпекові інтереси України, а також думку її захисників.

Депутати Львівської міської ради ухвалили відповідне звернення до Президента України, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України, повідомляє сайт Львівської міської ради.

«Ми, депутати Львівської міської ради, обурені ситуацією щодо реалізації Мінських домовленостей і підписанням так званої «формули Штайнмаєра». Усі ми прагнемо миру. Але мир у будь-який спосіб — неприпустимий! Тому вимагаємо, щоб будь-які перемовини щодо досягнення миру проводилися з врахуванням безпекових інтересів нашої Держави і думки захисників нашої Батьківщини”, - йдеться у зверненні. Депутати Львівської міської ради вважають абсолютно неприйнятними будь-які компроміси у таких питаннях:

1. Відведення українських військ з облаштованих укріплень, відступ назад.

2. Проведення виборів на території ОРДЛО за відсутності контролю над цими територіями владою України.

Читайте також: Є сумніви, що "формула Штайнмаєра" допоможе пошуку мирного рішення - євродепутат

3. Надання будь-якої форми особливого статусу цій території, що буде суперечити чинній Конституції України та принципу територіальної цілісності та унітарності держави.

“Джерелом влади в Україні є народ! Думка громади міста Львова висловлена", — йдеться у зверненні.

За відповідне рішення проголосували 47 міських обранців.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: "формула Штайнмаєра" не змінює логіку Мінських угод - спочатку безпека

Водночас низка українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання цієї "формули Штайнмаєра". Вони вважають, що спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і контроль над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

Масові акції протесту проти "формули Штайнмаєра" відбулися у Києві та у регіонах країни 1, 2 та 6 жовтня.

Звернення проти імплементації "формули Штайнмаєра" ухвалили депутати Чернівецької, Хмельницької, Львівської, Тернопільської і Івано-Франківської облрад, а також міськради Херсона, Кропивницького, Дрогобича, Ковеля, Сум тощо.

До акції «Ні капітуляції!» приєдналися українці в Португалії та Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-