Теракт у харківському пабі “Стіна”: пособниці дали 11 років з конфіскацією

Теракт у харківському пабі “Стіна”: пособниці дали 11 років з конфіскацією

Фото
Укрінформ
Пособниця в організації теракту у харківському пабі «Стіна», скоєного у листопаді 2014 року, засуджена до 11 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє прокуратура Харківської області.

"Вироком Київського районного суду м. Харкова 52-річну жінку, пособницю в організації теракту в харківському рок-пабі, визнано винною у скоєнні терористичного акту, придбанні і зберіганні зброї та боєприпасів. (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 258; ч. 1 ст. 263 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Як уточнив процесуальний керівник у кримінальному провадженні Олег Максюк, жінку засудили до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, суд задовольнив цивільні позови потерпілих на суму понад півмільйона гривень.

Читайте також: Справу про теракт в харківському пабі "Стіна" почнуть слухати з початку

Зазначається, що у судових дебатах прокурор вимагав для підсудної покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки засуджена має право на апеляційне оскарження.

Як відомо, вибух у пабі «Стіна» у Харкові стався 9 листопада 2014 року. Тоді тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості дістали 13 людей.

Під час слідства з'ясувалося, що до скоєння теракту причетна громадянка України. Слідство довело, що саме вона активувала та передала міну виконавцю, який і заніс її до пабу «Стіна».

Окрім того, жінка незаконно зберігала в одному з гаражів у Харкові цілий арсенал зброї та боєприпасів (гранати, детонатори, протипіхотні міни, розтяжки для мін, автомати, підствольний гранатомет та ін.). Зброю вона взяла на зберігання в жовтні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-