Поліція має чотири версії катастрофи Ан-12 на Львівщині

Поліція має чотири версії катастрофи Ан-12 на Львівщині

Укрінформ
Поліцейські відпрацьовують чотири версії катастрофи літака Ан-12, що сталась 4 жовтня у Пустомитівському районі на Львівщині.

Про це розповів заступник начальника слідчого управління ГУ Національної поліції у Львівській області полковник поліції Андрій Кумечко на брифінгу 7 жовтня, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

"Зараз відпрацьовуються такі версії причин авіакатастрофи: помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту, технічна несправність літака та несприятливі метеоумови. Поліцейські вилучили бортовий самописець літака, документацію та скерували їх на відповідні дослідження. У провадженні також призначено ряд експертиз, які дадуть можливість остаточно встановити причини того, що відбулось. Окрім того, як тільки дозволить їх стан здоров’я, ми опитаємо членів екіпажу", - зазначив Кумечко.

Він підкреслив, що це був плановий рейс - літак прямував з Іспанії у Туречину через Львів і перевозив вантаж поперечних підсилювачів дверей та даху до автомобілів "Рено".

Читайте також: Авіакомпанії, якій належав Ан-12, після аварії призупинили ліцензію

Як повідомлялося, 4 жовтня вранці зник з радару транспортний літак Ан-12. О 7.26 один з членів екіпажу вийшов на зв'язок та повідомив, що літак здійснив аварійну посадку. О 07:46 літак був виявлений на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького у Пустомитівському районі. Внаслідок події п’ятеро членів екіпажу загинули, ще троє - були госпіталізовані. Стан двох із них лікарі оцінюють як тяжкий, третього – середньої тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-