Миколаївці на віче закликали владу не капітулювати перед Росією

Миколаївці на віче закликали владу не капітулювати перед Росією

Укрінформ
У Миколаєві біля меморіалу «Струни пам'яті» пройшло громадське віче «Ні капітуляції».

Понад сотня його учасників виступали проти підписання українською владою «формули Штайнмайера» і закликали владу не капітулювати перед Росією, повідомляє кореспондент Укрінформу.

В акції взяли участь громадські активісти, волонтери, учасники АТО, а також голова Миколаївської облради Вікторія Москаленко.

Організатори мітингу заявили, що виступають за мир, але не будь-якою ціною, тому не згодні з рішенням центральної влади щодо підписання «формули Штайнмайера».

«Ми вимагаємо: закріплення на законодавчому рівні заборони особливого статусу ОРДЛО, заборону амністії бойовиків та відведення українських військ, проведення виборів ОРДЛО лише після повного контролю кордону», - наголошували промовці на мітингу.

Голова Миколаївської облради закликала Президента та Верховну Раду України організувати своєрідні круглі столи з регіонами, на яких люди могли б висловити свою точку зору з приводу того, яку ціну готова заплатити Україна за мирне врегулювання на Донбасі. «Але ці механізми можна обговорювати лише за однієї умови – коли Україна візьме під контроль кордон з Росією», - зазначила Москаленко і учасники мітингу підтримали її вигуками та аплодисментами.

Також учасники віче наголосили, що готові виходити на акції щодня, аби лишень влада їх почула. Вони також закликали миколаївців приєднуватися до них і висловлювати свою громадянську позицію.

Як повідомлялося, у неділю, 6 жовтня, в багатьох містах України, зокрема у Києві, Вінниці, Львові, Харкові, Ужгороді, проходили акції проти підписання українською владою "формули Штайнмаєра" щодо Донбасу. У столиці, за даними поліції, участь у віче взяли близько 10 тисяч осіб.

Учасники акції виступили проти дій влади, які можуть призвести до капітуляції України перед Росією, зокрема, через реалізацію "формули Штайнмаєра", надання "особливого статусу" для Донбасу, відведення українських військ від лінії розмежування.

Організатор віче - "Рух спротиву капітуляції".

Цей рух опору було ініційовано після того, як 1 жовтня Україна, за словами Президента Володимира Зеленського, узгодила на переговорах у Мінську текст "формули Штайнмаєра" та домовилася про початок розведення сил.

Читайте також: Біля харківського намету "Все для перемоги" пройшла акція

За словами Зеленського, формула передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, що ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Як заявив Президент, у новому законі не буде перейдена жодна "червона лінія" і "не буде ніколи жодної капітуляції".

Після того, як деякі українські партії, активісти та громадські діячі виступили під час масових акцій з різкою критикою цієї формули, глава держави записав відеозвернення і наголосив, що “ніколи не здасть Україну”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-