У Чернігові меморандум проти капітуляції підписали 12 організацій

У Чернігові меморандум проти капітуляції підписали 12 організацій

Фото, відео
Укрінформ
Під час віче "Зупинимо капітуляцію", яке пройшло 6 жовтня у Чернігові, Меморандум про об’єднання в єдиний Рух опору капітуляції підписали близько 100 окремих громадян та 12 громадських організацій, рухів і партій.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила громадська активістка, представниця сторони організатора заходу Світлана Здор.

"Меморандум про об’єднання заради недопущення капітуляції, відведення українських військ та амністії для бойовиків наприкінці віче підписали близько 100 чернігівців та 12 організацій - політичних партій, рухів та громадських об’єднань", - сказала вона.

За словами Здор, участь у вічі взяли приблизно 200 осіб. За інформацією з іншого джерела - близько 300.

Пряму трансляцію віче у Facebook вів обласний телеканал UA: Чернігів обласної філії Суспільного телебачення України.

Захід проходив на Красній площі обласного центру біля стели Захисникам вітчизни. Учасники акції в промовах наголошували на тому, що мир Україні потрібен тільки ціною перемоги, а не ціною поступок і сумнівних домовленостей.

"Ми вийшли проти здачі національних інтересів. Ми вже бачили, до чого призводять домовленості з ворогом, з Росією, не тільки протягом останніх 5 років, а й сотень років. Ми бачимо, до чого вони призвели на міжнародному рівні - в ситуації з Абхазією, Осетією, Придністров’ям. Ми не готові робити Придністров’я тут і тому боролися й будемо боротися", - сказав на мітингу громадський активіст Олександр Тарнавський.

Учасники віче тримали синьо-жовті та червоно-чорні прапори. Організували акцію "Національний корпус" та "Демократична сокира".

Читайте також: Сумчани підтримали резолюцію, ухвалену на вічі у Києві "Рухом опору капітуляції

Як повідомляв Укрінформ, аналогічні акції пройшли сьогодні у багатьох містах України, зокрема у Львові, Вінниці, Дніпрі, Херсоні, Ужгороді, Сумах. Найбільш масовим віче було у Києві. За даними поліції, в ньому взяли участь 10 тис. людей. Учасники акцій виступили проти дій влади, які можуть призвести до капітуляції України перед Росією, зокрема, через реалізацію "формули Штайнмаєра", надання "особливого статусу" для Донбасу, відведення українських військ від лінії розмежування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-