Львів приєднався до всеукраїнського віча

Львів приєднався до всеукраїнського віча "Ні капітуляції!"

Відео
Укрінформ
У Львові кількасот активістів проводять всеукраїнське віче "Ні капітуляції!" біля пам'ятника Шевченка.

Про це повідомляє Depo.Львів

Люди зібралися біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Вони тримають у руках державні прапори та плакати з написами: "Ні капітуляції", "Ні відведенню військ", "Вибори після відновлення контролю".

У мітингу також беруть участь народні депутати від кількох партій, вже виступила депутат від "Євросолідарності" Софія Федина.

За інформацією Радіо Свобода, на акцію «Ні капітуляції» зібрались понад тисяча львів'ян, за оцінками організаторів і правоохоронців. До мітингу в рамках всеукраїнського, долучились місцеві громадські діячі, представники кримської громади, політики, більшість – учасники Революції гідності. Акція проходила без партійної символіки.

«Наша умова була, щоб вони не проводили прямої агітації за якихось кандидатів, представників влади. Долучилось багато організацій, зокрема ми презентували сьогодні «Рух опору капітуляції» Львівщини, який діятиме на платформі Комітету Майдану. Також були представники «Нацкорпусу», «Правого сектору». Люди попередньо записувались на виступи. Наша мета – донести, зібрати людей, щоб поінформувати про ситуацію і заявити, що ми проти надання особливого статусу Донбасу, відведення військ», – розповів представник Комітету Майдану Львівщини Борис Пошивак.

Громадські діячі, які прийшли на мітинг, підкреслювали важливість збереження єдності.

«Мені важливо, що прийшли свідомі люди. Україна зробила великий крок уперед, а тепер ми починаємо розвертатись у бік Москви. Для мене це неприпустимо. У нас зараз чіткий один ворог, який хоче нас поділити і розшматували», – заявив громадський діяч Андріян Кліщ.

Аналогічні акції сьогодні проходять і в інших містах України, одна з найбільш масових – на Майдані Незалежності у Києві, де на віче, за даними поліції, зібралися 10 тис. людей.

Як повідомляв Укрінформ, “Рух опору капітуляції” було ініційовано після того, як 1 жовтня Україна, за словами Президента Володимира Зеленського, узгодила на переговорах у Мінську текст так званої "формули Штайнмаєра".

За словами Зеленського, формула передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, що ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Читайте також: В Ужгороді віче "Ні капітуляції!" проводять у формі вільного мікрофона

Як заявив Президент, у новому законі не буде перейдена жодна "червона лінія" і "не буде ніколи жодної капітуляції".

Після того, як деякі українські партії, активісти та громадські діячі виступили під час масових акцій з різкою критикою цієї формули, глава держави записав відеозвернення і наголосив, що “ніколи не здасть Україну”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-