В Ужгороді віче

В Ужгороді віче "Ні капітуляції!" проводять у формі вільного мікрофона

Фото
Укрінформ
В Ужгороді на громадське віче "Ні капітуляції!" проти підписання Україною "формули Штайнмаєра" зібралося понад дві сотні громадян.

Захід триває на центральній площі міста, люди продовжують підходити, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Віче "Ні капітуляції" в Ужгороді / Фото: Гудак Сергій. Укрінформ

Учасники віче тримають національні прапори, плакати з написами: "Ні капітуляції!".

Акція проходить у формі вільного мікрофона, модераторів немає. Охочі висловити свою думку з приводу останніх подій у країні виходять до мікрофона і говорять для публіки.

Організаторами віче в Ужгороді, як зазначається на сторінці події у Facebook, є громадянська організація "Справа громад", що входить до “Руху опору капітуляції”.

Читайте також: Хмельницька облрада виступила проти імплементації "формули Штайнмаєра"

Як повідомлялося, “Рух опору капітуляції” було ініційовано після того, як 1 жовтня Україна, за словами Президента Володимира Зеленського, узгодила на переговорах у Мінську текст так званої "формули Штайнмаєра".

За словами Зеленського, формула передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, що ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Як заявив Президент, у новому законі не буде перейдена жодна "червона лінія", і "не буде ніколи жодної капітуляції".

Після того, як низка українських партій, активісти та громадські діячі виступили під час масових акцій з різкою критикою цієї формули, глава держави записав відеозвернення і наголосив, що “ніколи не здасть Україну”.

Водночас противники підписання Україною "формули Штайнмаєра" скликали на неділю, 6 жовтня, віче у Києві та інших містах.

На Майдані Незалежності участь у віче беруть кілька тисяч осіб. Вони виступають проти дій влади, спрямованих на капітуляцію перед Росією, надання "особливого статусу" для Донбасу, відведення українських військ від лінії розмежування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-