Суд Одеси постановив закрити український музично-драматичний театр

Суд Одеси постановив закрити український музично-драматичний театр

Укрінформ
Згідно з рішенням П'ятого Апеляційного суду Одеської області за позовом пожежників Одеський академічний український музично-драматичний театр імені Василька підлягає закриттю.

Про це йдеться у зверненні колективу Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім.Василька, яке опубліковано у Facebook.

"Напередодні свого славетного 95-річного (!!!) ювілею один із найстаріших та найулюбленіших театрів країни – наш Театр! – опинився на межі закриття. ...За позовом пожежників суд прийняв рішення про закриття театру", - йдеться у дописі.

Актори зазначають, що причиною такого кроку є, начебто, невиконання театром приписів служби з надзвичайних ситуацій.

"...З 56 вимог про забезпечення протипожежних норм ми впродовж лічених місяців задовольнили «лише» 53. Жодні наші аргументи, ані про неухильну повсякденну роботу з усунення суто технічних недоліків, ані активну співпрацю із органами влади щодо фінансового забезпечення робіт, не кажучи вже про відчайдушну та натхненну творчість наших акторів – до уваги прийнято не було.. 2 жовтня 2019 року нам всім, а значить – і вам, наші глядачі, – вказали на двері", - скаржаться актори.

За їх словами, таке "безпрецедентне явище – закриття театру! - стає вельми тривожним дзвоном для всієї вітчизняної театральної спільноти".

Читайте також: В Одесі мітингували за повернення Ройтбурда в крісло директора музею

На захист колективу театру виступив і відомий український художник з Одеси Олександр Ройтбурд.

"Я закликаю всіх представників влади, чиновників і депутатів усіх рівнів, усіх лідерів думок, для кого моя думка чогось варта, зробити все для того, щоб театр продовжував працювати. Не можна допустити самогубства одеської культури! Я не розумію чому саме цей театр вибрано об'єктом показового шмагання. Не хочеться думати, що це політика чи просто українофобія", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В.С.Василька засновано в листопаді 1925 року під назвою "Одеська українська Держдрама". Є одним із провідних театрів південної України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-