Співпраця зі США допоможе Луганській ОДА подолати монополізм Укрзалізниці

Співпраця зі США допоможе Луганській ОДА подолати монополізм Укрзалізниці

Укрінформ
На зустрічі з представником Агентства США з міжнародного розвитку Брайаном Мілаковськи очільник Луганщини Віталій Комарницький обговорив будівництво залізничної гілки, яка має з’єднати Луганщину з рештою українських залізничних ліній.

Такий допис голова ЛОДА зробив на своїй сторінці у Facebook.

«На зустрічі, що відбулася 2 жовтня, з представниками Агентства США з міжнародного розвитку – керівником офісу DAI Global LLC / Проект USAID "Економічна підтримка Східної України" Брайаном Мілаковськи та начальником департаменту виробництва та інтернаціоналізації бізнесу Олександром Шелуденковим обговорили підготовку до Маріупольського інвестиційного форуму, що має відкрити можливості для реалізації стратегічно важливих проектів у Луганській області», - йдеться у дописі.

Найважливішими та найпріоритетнішими питаннями для нашого регіону є будівництво нової залізничної гілки «Кіндрашівська-Нова – Лантратівка» та енергозабезпечення регіону. Ці дві проблеми тісно пов’язані одна з одною, оскільки налагодження залізничного сполучення дасть змогу доправляти українське вугілля на Луганську ТЕС. Окрім того, це покращить загальну економічну ситуацію Луганщини. Наразі область відрізана від всеукраїнської мережі залізничних доріг.

Однією з перепон, з якими зіткнулась адміністрація – це непорозуміння з монополістичною компанією «Укрзалізниця», яка стане власником нової гілки. Наразі дане будівництво нею не розглядається в числі першочергових. А за законом облдержадміністрація не може виступити в ролі замовника.

Читайте також: Завдяки Укрзалізниці на будівництві КПВВ зекономлять третину коштів - Криклій

«Завдяки підтримці USAID нам вдалося зробити перший крок - розробку аналітичної документації. Щиро сподіваюся, що ми зможемо втілити у життя цей важливий проект», - зазначив Комарницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-