У Житомирі стартує Другий форум регіонів України і Білорусі

У Житомирі стартує Другий форум регіонів України і Білорусі

Фото
Укрінформ
У Житомирі розпочинається дводенний Другий форум регіонів України та Білорусі, у якому візьмуть участь президенти обох держав.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, нині пішохідну вулицю Михайлівську, де зранку розгортається ярмарок продукції та виробів декоративно-ужиткового мистецтва України і Білорусі, прикрасили прапорами обох держав.

У Житомирі розпочинається Другий форум регіонів України та Білорусі / Фото: Ірина Чириця, Укрінформ

У центрі міста також розгорнули великий банер із символікою форуму на місці прапора Європейського Союзу, який свого часу внесли до Книги рекордів України. На майдані Соборному проходитиме виставка великогабаритної техніки.

Основні заходи форуму сьогодні проходитимуть у Житомирі та Бердичеві.

Читайте також: В Офісі Президента підтвердили участь Зеленського й Лукашенка у форумі регіонів у Житомирі

Зокрема, в обласному центрі відбудуться засідання ради ділового співробітництва та переговори, зустріч голови ОДА з білоруською делегацією, а також круглий стіл щодо річкового судноплавства, у якому візьмуть участь міністр інфраструктури Владислав Криклій та його білоруський колега Олексій Авраменко.

Крім того, у житомирських університетах відбудуться екофорум, фестиваль науки, технологій та космосу, а також круглий стіл про культуру транскордонних територій.

У п’ятницю, 4 жовтня, пройде пленарне засідання форуму за участю президентів України Володимира Зеленського та Білорусі Олександра Лукашенка, на якому зареєструвалися майже тисяча учасників.

Очікується, що під час форуму понад 200 представників бізнесу з обох країн підпишуть угоди про співпрацю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-