Аеропорт

Аеропорт "Харків" прийняв мільйонного пасажира

Фото
Укрінформ
Міжнародний аеропорт "Харків" прийняв мільйонного пасажира - 15-річного громадянина України, який прилетів до Харкова разом з батьками на літаку турецької авіакомпанії Turkish Airlines.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вітаємо ювілейного 15-річного пасажира Даніеля Червоного і, бо він неповнолітній, нагороджуємо всю сім'ю - батька і матір - заздалегідь приготованими подарунками: це сертифікат на 50 тисяч гривень, причому гроші вони можуть витратити на власний вибір, а також VIP-обслуговування у терміналі для всієї родини", - сказав на церемонії нагородження генеральний директор міжнародного аеропорту "Харків" Володимир Васильченко.

У Харківському аеропорту зустріли мільйонного пасажира / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

За його словами, для початку жовтня мільйонний пасажир - рекорд року: "У минулому, 2018 році, ми зареєстрували на цей період 990 тисяч пасажирів, які прилетіли до Харкова. А десять років тому у нас був єдиний термінал, і пасажиропотік становив менш як 200 тисяч осіб на рік".

У свою чергу керівник представництва авіакомпанії Turkish Airlines у Харкові Альпер Кашикчі подарував всій родині сертифікат на безкоштовні квитки в обидва кінці на будь-який з напрямків, які обслуговує компанія, а їх понад 300: "Протягом 2,5 років ми щодня сполучаємо Харків з містами світу через аеропорт Стамбула. Для нас Харків - одне з важливих напрямків. Очікуємо, що настане час, коли ми будемо зустрічати в Харкові 2-мільйонного пасажира".

Читайте також: Ryanair змінить аеропорт для рейсів з Одеси до Берліна

Як сказав, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу сам Даніель, про те, що він став мільйонним пасажиром, екіпаж повідомив ще під час польоту: "Біля трапа нас зустріли квітами, і це було дуже зворушливо. А починалося все як звичайно. Квитки на турецький борт куплені зі знижкою на початку року в Іспанії, де сім'я мешкає вже 20 років і де я свого часу народився. Мама працює кухарем, батько - будівельник, я ще вчуся, хочу здобути освіту економіста. Хоча ми живемо за кордоном, але залишаємося громадянами України, і я радий приїхати до Харкова і протягом двох тижнів нашої подорожі відвідати дідуся і бабусю і побачити місто".

Нагородження пасажира закінчилося святковим фуршетом, при цьому Даніель брав участь у розрізанні триярусного торта, а почастуватися змогли всі охочі з-поміж пасажирів аеропорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-