На Буковині понад десятки тисяч будинків, школи та дитсадки можуть залишитись без тепла

На Буковині понад десятки тисяч будинків, школи та дитсадки можуть залишитись без тепла

Укрінформ
У газовій компанії Чернівецької області попереджають про можливі відключення від газу 14 теплопостачальних підприємств області, які обслуговують близько 46 тисяч будинків та непобутових споживачів, серед яких є школи і садочки.

Про це акціонерне товариство "Чернівцігаз" повідомило у прес-релізі, який є у розпорядженні Укрінформу.

"Станом на 1 жовтня 2019 року, в Чернівецькій області нараховується 14 виробників тепла, які не включені до реєстру жодного з постачальників природного газу. Вони мають забезпечувати теплом взимку близько 46 тис. домогосподарств та майже 450 непобутових споживачів, серед яких є школи, дитсадки тощо", - йдеться у повідомленні.

У компанії запевняють, що вони не мають права здійснювати доставку газу таким споживачам і зобов'язані припинити їм газопостачання.

Серед перерахованих підприємств є кілька ОСББ Чернівців, теплопостачальні компанії Хотинського, Заставнівського, Вижницького районів, міста Новодністровськ тощо.

Читайте також: Укртрансгаз до сезону опалення замінить ізоляцію на 129 км трубопроводів ГТС

«Внесені минулого року зміни до кодексу ГТС дають право постачальнику газу надавати доручення на відключення споживачів, а газорозподільна компанія буде зобов'язана припинити доставку газу таким компаніям, - говорить комерційний директор АТ «Чернівцігаз» Михайло Гаврилюк. – Ми сподіваємось, що власники теплопостачальних підприємств встигнуть підготуватись до опалювального сезону і будуть включені в реєстр постачальника газу».

Про таку ситуацію в області АТ «Чернівцігаз» уже поінформувало Офіс Президента України, Раду національної безпеки та оборони, Кабінет Міністрів України, органи місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-