В Одесі презентували модель територіального устрою області

В Одесі презентували модель територіального устрою області

Децентралізація
Укрінформ
Презентація новітньої моделі адміністративно-територіального устрою Одещини відбулась 25 вересня. 

Подія проходила в будівлі обласної ради в межах засідання "круглого столу" Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» (УАРОР) за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні», повідомляє пресслужба облради.

"Одне із важливих та значущих питань сьогоднішнього порядку денного – перспективи формування нової системи адміністративно-територіального устрою Одеської області. Це вже другий етап презентації моделі нашої області, що передбачає, згідно з пропозицією Мінрегіону, створення чотирьох об’єднаних районів – Одеський, Ізмаїльський, Білгород-Дністровський та Подільський райони з відповідними центрами у містах – Одеса, Ізмаїл, Білгород-Дністровський та Подільськ. Ми провели низку засідань з головами фракцій та депутатським корпусом і маємо бачення даного питання", - зазначив голова Одеської обласної ради Сергій Паращенко під час відкриття засідання, запросивши до обговорення присутніх експертів та керівників органів місцевого самоврядування.

Читайте також: На Миколаївщині громади вчилися відстоювати свої права у процесі об'єднання

Зазначається, що основними спікерами виступили заступник голови Секретаріату УАРОР експерт Олександр Даниленко та представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

У жвавій дискусії взяли участь голова відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Ешлі Малруні, представник Посольства Канади в Україні Валерій Олійник, менеджер Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» Ольга Шевчук, заступник голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко, заступник голови Секретаріату УАРОР експерт Олександр Даниленко, керівник експертної групи Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Міністерства розвитку громад і територій Максим Шилкін, заступники голови Одеської облради та депутати, міські голови, голови райрад і райдержадміністрацій та керівники об’єднаних територіальних громад Одещини.

Учасники круглого столу обговорили можливу модель адміністративно-територіального устрою Одеської області, висловили своє бачення та оприлюднили власні пропозиції.

Фото: oblrada.odessa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-