Конфлікт в Одеському медуніверситеті: МОЗ пропонує сторонам

Конфлікт в Одеському медуніверситеті: МОЗ пропонує сторонам "зробити крок назад"

Укрінформ
Комісія МОЗ, яка минулого тижня вивчала ситуацію в Одеському Національному медичному університеті, запропонувала учасникам конфлікту забрати позовні заяви та провести вибори нового ректора.
Про це за підсумками відвідування комісією МОЗ ОНМедУ сказав перший заступник міністра охорони здоров’я Андрій Семиволос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зібрали все керівництво, яке є в університеті, і оприлюднили позицію міністра і міністерства, що ситуація не є припустимою, коли це призвело до колапсу в університеті, коли неможливо виплатити стипендію, зарплату і так далі. Розповіли про всі судові справи, заборони, які є перепонами для виконання покладених на Міністерство обов'язків. ...Було запропоновано всім сторонам конфлікту зробити крок назад і відкликати позовні заяви, відновити контроль Міністерства над закладом, призначити тимчасово виконуючого обов'язки і розпочати процедуру обрання нового ректора на відкритих прозорих виборах”, - розповів Семиволос.

Водночас він зауважив, що представники університету із запропонованим варіантом вирішення ситуації не погодилися.

“Представники університету взяли паузу, підготували листа, що запропонована пропозиція їм не підходить, вони будуть її доопрацьовувати і направляти листа на ім'я міністра охорони здоров'я з тими чи іншими пропозиціями”, - сказав Семиволос.

Він відзначив, що на зібранні були присутні представники профспілок, студентства.

“Ситуація залишилася на тих позиціях, що й була... Але ми сподіваємося, що саме представники студентів та профспілки почули наші меседжі і намагатимуться вплинути на обидві сторони (конфлікту — ред.), щоб якнайшвидше врегулювати ситуацію”, - сказав Семиволос.

Читайте також: Комісія МОЗ приїхала в Одесу, щоб розблокувати роботу медуніверситету

На сьогодні, за його словами, стосовно ОНМУ відкрито 15 кримінальних проваджень. Втім завдання МОЗ зараз - розблокувати роботу навчального закладу, відновити виплати зарплат працівникам та стипендій студентам, вирішити питання документів тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-