Прикордонники розповіли, коли очікують найбільшого напливу паломників-хасидів

Прикордонники розповіли, коли очікують найбільшого напливу паломників-хасидів

Укрінформ
В столичних аеропортах розпочато оформлення паломників-хасидів, які приїздять в Україну для святкування іудейського Нового року.
Про це повідомляє Держприкордонслужба.

“Сьогодні, 25 вересня, в столичних аеропортах розпочато оформлення паломників-хасидів, які приїздять в Україну для святкування іудейського Нового року. На цей час оформлено вже близько 2-х тисяч осіб та очікується прибуття близько 19 тис. прочан через головні ворота України”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в основному прибуття чартерних рейсів з паломниками зосереджено в терміналі “Б” аеропорту “Бориспіль”. Найбільші групи хасидів, а саме – 32 рейси із близько 6 тис. осіб на бортах, очікуються в ніч проти п’ятниці, 25-26 вересня, та неділю – 29 вересня.

“Державна прикордонна служба України для їх зустрічі відпрацювала весь комплекс необхідних заходів. Зокрема проведено додаткові спеціальні тренінги з питань перевірки паспортів, в тому числі ідентифікації особи під час прикордонного контролю, а також питань, що стосуються ознак підробки паспортів та способів їх виявлення”, - інформують у відомстві.

Читайте також: До Умані прибули вже понад 2100 хасидів

У ДПСУ нагадують, що пріоритетом для прикордонного відомства України було і залишається питання безпекової складової на державному кордоні. Для цього зокрема, керівництвом Окремого контрольно - пропускного пункту “Київ” разом з представниками інших взаємодіючих служб та аеропортів проведено службові наради, опрацьовано питання порядку отримання попередньої інформації про прибуття організованих груп осіб та організації їх пропуску.

Як повідомлялось, цьогоріч очікується приїзд близько 40 тисяч паломників із різних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-