У Вільховецькій громаді на Закарпатті презентували ЦНАП

У Вільховецькій громаді на Закарпатті презентували ЦНАП

Децентралізація
Укрінформ
У Вільховецькій об'єднаній територіальній громаді сьогодні, 24 вересня, презентували Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив радник з муніципальних послуг Закарпатського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми U-LEAD з Європою Павло Рябоконь.

“Сьогодні у Вільховецькій ОТГ на Закарпатті відкрили ЦНАП. Ця громада виявила ініціативу, подала заявку та виграла в першому раунді фази впровадження програми  U-LEAD з Європою в частині покращення якості надання адмінпослуг. В першому раунді разом з Вільховецькою ОТГ подавалося п'ять громад із Закарпаття, пройшли відбір три громади, а дві з них стали переможцями відбору. Разом з Вільхівцями це місто Хуст, там на відкриття ЦНАПу чекають з дня на день,” - сказав Рябоконь.

Роботи, які передували відкриттю ЦНАПу у Вільховецькій ОТГ, тривали понад рік. Тут не зводили задля центру адмінпослуг окрему будівлю - у громаді під ЦНАП відвели пів будівлі клубу.

Читайте також: В Усть-Путильській громаді відкрили поліцейську станцію

“Це — чудовий приклад диверсифікації приміщення, бо і клуб з великою сценою та глядацьким залом залишився функціональним, і в громаді з'явився ЦНАП”, - прокоментував Рябоконь.

За його словами, на ремонт в громаді використали власні кошти плюс додали кошти, які надаються ОТГ з державної субвенції на розвиток інфраструктури.

ЦНАП у Вільховецькій ОТГ вийшов зручним, він двоповерховий, всередині зручні сходи, сам офіс ЦНАПу зроблений в стилі “опенспейс”. Функціонуватиме він наступним чином: на першому поверсі — зона обслуговування відвідувачів, на другому — бекофіс. Загалом адміністрація ЦНАПУ у Вільхівцях — це близько 20 працівників. Примітно, що тут є така посада, як інспектор ДАБІ (така посада є на Закарпатті ще лише в місті Ужгороді).

Примітно також, що Вільховецька ОТГ вже давно видає своїм жителям українські паспорти у вигляді ID-карток, а також закордонні паспорти”, - сказав Рябоконь.

Проживає у Вільховецькій ОТГ до 12 тисяч громадян.

Програма U-LEAD з Європою фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 Фото: Закарпатський ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-