На Одещині вдруге напали на охоронців нацпарку

На Одещині вдруге напали на охоронців нацпарку "Тузловські лимани"

Укрінформ
Протягом суботи-неділі скоєно два напади та побиття працівників національного природного парку "Тузловські лимани" Одеської області, причому інцидент 21 вересня стався за участю військовослужбовців ДПСУ. 

Про обставини нападу 22 вересня керівник служби держохорони НПП "Тузловські лимани" Віталій Дімов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Напади на працівників нацпарку продовжуються. У неділю отримав інформацію про загоряння Лебедівського лісу, в районі сільпрому. Телефоном доручив майстру з охорони природи Бурнаського пункту охорони Дмитру Єльнікову виїхати на місце і спільно з лісничими й пожежниками вжити заходів щодо локалізації пожежі та скласти необхідні документи. Однак Єльніков зателефонував мені і повідомив, що на нього напали та побили", - зазначив Дімов.

Прибувши на місце, уточнив Дімов, Єльніков удвох "з майстром лісу Карнованом почали лопатами гасити вогонь. А через деякий час з лісу вийшли близько 30 осіб, переважно працівники ОК "Граніт-2". Побачивши Єльнікова, до нього підійшов сторож з "Граніту" Дмитро Скалозуб і без слів завдав декілька ударів по голові та, зваливши з ніг, почав йому погрожувати. Дмитру нічого не залишалось, як виїхати звідти й зателефонувати до поліції".

"З урахуванням суботньої і недільної подій, я знімаю охорону Бурнаського пункту охорони, бо не можу гарантувати безпеку своїм підлеглим", - підсумував керівник служби держохорони НПП "Тузловські лимани".

Варто зазначити, що за фактами заподіяння тілесних ушкоджень працівникам нацпарку у ніч проти суботи Татарбунарський відділ поліції здійснює досудове розслідування, згідно з повідомленням відділу комунікацій Одеського главку Нацполіції.

"На спецлінію «102» надійшло повідомлення від представників Національного природного парку «Тузловські лимани» про те, що під час проведення ними рейду на контрольованій території їм були спричинені тілесні ушкодження представником місцевого обслуговуючого кооперативу, що займається виловом риби, та ще кількома невідомими особами. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група територіального відділу поліції. Правоохоронці опитали обидві сторони конфлікту. Заявникам видали направлення на проходження судово-медичного обстеження для встановлення ступеню тяжкості тілесних ушкоджень", - йдеться в повідомленні.

Враховуючи, що посади потерпілих, відповідно до ст. 61 Закону України «Про природно-заповідний фонд», прирівнюються до правоохоронних органів, до ЄРДР внесені відомості за ознаками ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, уточнила керівник відділу комунікацій Любов Гордієвська.

Керівник відділу наукових досліджень нацпарку Іван Русєв повідомив Укрінформу, що "в понеділок, 23 вересня, судмедекспертизу в райцентрі Арциз пройшли після нападу в ніч на 21 вересня керівник НПП "Тузловські лимани" Ірина Вихристюк, очільник служби держохорони нацпарку Віталій Дімов, а також працівник служби держохорони Дмитро Єльніков, якого побили ті ж правопорушники".

Читайте також: Скандал на Херсонщині: побилися двоє депутатів - перевіряють дії поліцейських

У свою чергу, командування Південного регіонального управління Держприкордонслужби призначило службове розслідування обставин нічного інциденту в НПП "Тузловські лимани" за участю військовослужбовців Курортного прикордонного відділу та Одеського прикордонного загону, про що повідомив Укрінформу начальник штабу Південного регіонального управління ДПСУ Віктор Баб'юк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-