Волинські ОТГ вчилися розробляти проєкти регіонального розвитку

Волинські ОТГ вчилися розробляти проєкти регіонального розвитку

Децентралізація
Укрінформ
Тренінг «Розробка проєктів регіонального розвитку» проходить у Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

Про це повідомляється на сторінці Центру у Facebook.

"Присутні розглянули типи проєктів та ознаки якісних проєктів. Під керівництвом досвідченого тренера представники волинських ОТГ зайнялися генерацією ідей для проєктів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, учасники семінару дізналися більше про проєкт у системі планування, проєктний цикл, фінансування проєктів розвитку та більше про дослідження мотивації донорів, проаналізували ситуацію у своїх ОТГ та визначили потреби.

Вони також училися ідентифікувати зацікавлені сторони, комплексно аналізувати проблеми, детальніше визначати кризові ситуації у громадах за допомогою побудови «Дерева проблем».

Водночас, учасники заходу дізналися більше про вибір стратегії у проєкті та що потрібно зробити, щоб досягнути поставлених цілей.

Радник з регіонального розвитку Волинського ЦРМС Петро Гоцалюк наголосив, що більше шансів на успіх у конкурсі із секторальної підтримки мають ті проєкти, які запланують реалізувати кілька громад.

Читайте також: Заробляти на смітті: представники ОТГ вивчали вінницький досвід поводження з відходами

Під час другого дня тренінгу представники волинських ОТГ дізнаються більше про логіко-структурну матрицю проєкту, зокрема передумови, припущення та ризики, які пов’язані з проєктом.

Крім того, менеджери з волинських ОТГ ознайомляться з темою бюджету проєкту та графіком його впровадження.

Завершиться семінар обговоренням зразків для підготовки та подання проєктної заявки на отримання фінансування та спілкуванням про процедуру оцінки проєктів.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: volynonline.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-