У центрі Харкова симфонічний оркестр зіграв для студентів

У центрі Харкова симфонічний оркестр зіграв для студентів

Фото
Укрінформ
Близько тисячі студентів харківських вишів зібрав на майдані біля Харківського національного університету імені Каразіна концерт єдиного в Україні молодіжного академічного симфонічного оркестру "Слобожанський" в рамках акції "Мистецтво об’єднує молодь".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні просто неба відбувається п’ята за рахунком акція "Мистецтво об’єднує молодь". Вона присвячена початку навчального року і зібрала близько тисячі студентів 30 харківських вишів, причому кожного року кількість тих, хто залучений до неї, зростає. Приємно, що не лише молодь, але й небайдужі харків’яни приходять сюди, щоб отримати насолоду від класичної музики та майстерності молодих виконавців, якими багата наша область", - зазначив заступник голови Харківської ОДА Анатолій Бабічев.

У Харкові провели мистецьку акцію з нагоди початку навчального року у вишах / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

За його словами, розвиток сфери культури та мистецтва на Харківщині є пріоритетним для керівництва області. Подібні акції завжди матимуть підтримку влади.

Щодо акції, то у виконанні оркестрантів під керівництвом диригента, заслуженого діяча мистецтв України Юрія Яковенка прозвучали десять творів Джузеппе Россіні, Жоржа Бізе, Франца Легара та інших світових класиків.

Читайте також: На фестивалі у Нідерландах виступив український струнний оркестр "Allegro"

Свою майстерність також продемонстрували солісти Харківського національного академічного театру опери та балету імені Лисенка "СХІД OPERA" і випускники та студенти-лауреати міжнародних конкурсів Харківського національного університету мистецтв імені Котляревського.

Акція "Мистецтво об’єднує молодь" проводиться за ініціативи Харківського університетського консорціуму та Ради ректорів вишів регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-