У морській воді на пляжах Маріуполя знайшли кишкову паличку

У морській воді на пляжах Маріуполя знайшли кишкову паличку

Укрінформ
У Маріуполі в трьох з п’яти пробах морської води виявлено перевищення нормативного показника індексу ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички), та в контрольній точці відбору на пляжі Лівобережного району патогенну флору - Salmonella saintpaul (сальмонелла Сенпол).

Про це 20 вересня повідомили в Маріупольській міській раді.

«Маріупольська міська філія ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» інформує про результати моніторингових досліджень проб морської води за мікробіологічними показниками, відібраних 16 вересня в межах міських пляжів. Холерний вібріон не виявлено. Патогенна флора - Salmonella saintpaul виявлена в морській воді в контрольній точці відбору на пляжі Лівобережного району в районі водної станції «Наш куточок». Показники вірусного забруднення морської води не встановлені... В трьох з п’яти проб морської води індекс ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички) значно перевищував нормативний показник», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що незважаючи на різке похолодання, стан морської води не покращився.

Найбільше забруднення по індексу ЛКП виявлено в контрольній точці відбору на пляжі Приморського району біля судноремонтного заводу та на пляжі Лівобережного району в районі вулиці Виноградної, 140 (Показник індексу ЛКП в цих точках відбору становив 2 400 000 на 1 дм куб та 240 000 на 1 дм куб відповідно, при нормі не більше 5000 на 1 дм куб).

Читайте також: МОЗ перевірили воду на всьому узбережжі Одещини

В контрольній точці відбору на пляжі Приморського району біля готелю «Турист» індекс ЛКП становив 70 000 на 1 дм куб.

Чистою була вода тільки на пляжі Приморського району біля кафе «RAFALE», констатували в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-