Депутати Херсонської облради підтримали три звернення щодо ринку землі

Депутати Херсонської облради підтримали три звернення щодо ринку землі

Укрінформ
На позачерговій сесії Херсонської облради 20 вересня депутати підтримали три звернення, що стосуються запровадження ринку землі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У зверненні депутатів Херсонської обласної ради до Президента України з приводу майбутнього продажу земель, зокрема зазначається, що необхідно розпочати широке, публічне обговорення покрокового запровадження прозорого і цивілізованого обігу земель та ініціювати референдум щодо заборони іноземним фізичним та юридичним особам прямо або опосередковано набувати у власність українські землі сільськогосподарського призначення.

Також депутати вважають, що перш ніж запроваджувати ринок землі, необхідно «провести повну інвентаризацію землі та внести до реєстраційної бази у державному земельному кадастрі; створити фінансову установу для кредитування під купівлю землі».

Це звернення підтримали 38 депутатів.

Читайте також: Проєкт закону про ринок землі опублікували на сайті Мінекономрозвитку

На сесії також ініціювали підтримку ще двох звернень з цього питання, які оприлюднили депутати Василь Зеленчук та Леонід Кириченко. Депутат Кириченко запропонував підтримати звернення від ГО «Асоціація фермерів та приватних землевласників Херсонської області» до Президента, ВР України та Кабміну щодо недопущення скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення – його підтримали 35 депутатів.

Зеленчук запропонував звернення депутатів облради щодо недопущення негативних наслідків запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення. У ньому, зокрема, зазначається, що «держава не повинна продавати не розпайовані землі, якими користується Академія наук, Міноборони та інші державні структури». Це звернення підтримали 33 депутати.

«Кожен депутат має право оголосити своє звернення, своє бачення», - прокоментував, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо трьох звернень щодо ринку землі, голова Херсонської облради Владислав Мангер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-