Добкін прийшов на суд у

Добкін прийшов на суд у "земельній справі", але засідання перенесли

Укрінформ
Дзержинський райсуд Харкова переніс засідання у справі про незаконну передачу землі, одним з підозрюваних в якому є ексголова Харківської ОДА і колишній народний депутат Михайло Добкін, через те, що не з'явився один з підозрюваних і захисник.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Суд не відбувся, оскільки не з'явився один їх підозрюваних - він захворів, а також захисник іншого підозрюваного. Добкін з'явився", - зазначили в суді.

Чергове засідання призначено на 4 листопада.

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня засідання Дзержинського райсуду у справі про незаконну передачу землі, фігурантом якої є Михайло Добкін, не відбулося: суддя у відпустці.

Читайте також: Суд над Добкіним знову перенесли - через відпустку судді

Починаючи з 2018 року, суд переносили шість разів, у тому числі, через неявку представників Генпрокуратури, підозрюваних і захисників, а також з причини відпусток суддів.

У справі разом з Добкіним проходять головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький, ексзаступник мера Харкова Тетяна Овіннікова, ексзаступник начальника управління земельних відносин Борис Баронін, а також керівники ряду обслуговуючих кооперативів.

Провадження стосовно Добкіна стосується 36-ти земельних ділянок у Харкові загальною площею 78 га нормативною вартістю понад 220 млн грн.

13 липня 2017 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата Михайла Добкіна. 15 липня Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом на заставу в сумі 50 млн грн. Після внесення застави Добкіна звільнили.

15 вересня 2016 року в рамках справи щодо розкрадання землі за "кооперативною схемою" було проведено обшуки в Харківській міськраді і готелі "Національ", де живе мер Харкова Геннадій Кернес.

Обшуки пов'язані з кримінальною справою з організації схеми з розкрадання 654 га землі в Харкові на суму 4 млрд грн. "Кооперативна схема" використовувалася в Харкові з 2008 по 2016 роки. За цей час із санкції міськради у власність кооперативів безкоштовно було передано близько 1000 га землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-