На Вінниччині відкрили меморіал пам’яті жертв Голокосту

На Вінниччині відкрили меморіал пам’яті жертв Голокосту

Фото
Укрінформ
На Вінниччині у с. Самгородок Козятинського району на місці масового поховання розстріляних фашистами євреїв відкрили меморіал пам’яті жертв Голокосту.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

«У с. Самгородок Козятинського району відбулась церемонія відкриття місця пам’яті Голокосту та меморіалу на місці масового поховання розстріляних євреїв селища. Створення меморіалу відбувалось в рамках міжнародного проєкту «Захистимо пам’ять» Фонду «Меморіал убитим євреям Європи». Завдяки його реалізації протягом вересня буде відкрито 9 подібних місць пам’яті у Вінницькій та Житомирській областях», - йдеться у повідомленні.

На Вінниччині відкрили меморіал пам’яті жертв Голокосту / Фото: vin.gov.ua

У відкритті меморіалу взяли участь директор фонду «Меморіал убитим євреям Європи» Уве Ноймеркер, очільники ОДА, а також родини тих, хто вижив в роки геноциду, гості з Австралії, США, Ізраїлю та представники місцевих і релігійних громад та єврейських общин, науковці і дослідники Голокосту.

Під час Другої світової війни на території Вінницької області було знищено близько 200 тисяч євреїв. Цього тижня в області меморіали пам’яті жертв Голокосту відкривають у с. Чуків Немирівського району, с. Липовець та с. Вахнівка Липовецького району і с. Плисків Погребищенського району.

Проєкт «Захистимо пам’ять» у співпраці з Українським центром вивчення історії Голокосту має на меті перетворення масових поховань євреїв та ромів в Україні на гідні місця пам’яті та інформації.

Читайте також: У Києві обрали переможця конкурсу на проєкт Меморіального центру Голокосту

У червні та вересні цього року 12 населених пунктах України відкрито 15 меморіалів, розташованих, а також створено постійну виставку просто неба у Бердичеві.

Фінансується проєкт Міністерством закордонних справ Німеччини та здійснюється за активної участі міжнародних та українських партнерів, зокрема Комітету у справах збереження єврейських цвинтарів у Європі, Конгресу європейський рабинів, Центру археології Стаффордширського університету та Яхад-Ін Унум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-