Медиків Одеського СІЗО підозрюють у підробках документів - прокуратура відкрила справу

Медиків Одеського СІЗО підозрюють у підробках документів - прокуратура відкрила справу

Укрінформ
Прокуратура Одеської області завершили перевірку якості надання медичних послуг в пенітенціарних установах області й відкрили кримінальне провадження за фактами підробки документів у медчастині Одеського СІЗО.

Про це повідомляє пресслужба облпрокуратури.

"Упродовж 2019 року за результатами перевірок в установах попереднього ув’язнення та виконання покарань на території регіону, а саме слідчих ізоляторах та колоніях, виявлені порушення законодавства у сфері охорони здоров’я. З метою усунення порушень прокурори внесли 22 документи реагування, до дисциплінарної відповідальності притягнуті 4 посадові особи, також розпочато 4 кримінальні провадження за фактами ненадання та несвоєчасного надання медичної допомоги", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що прокурори виявили порушення закону з боку "співробітників медчастини в Одеському слідчому ізоляторі, де підробляли медичні документи та вносили до них недостовірні відомості, на підставі яких ув’язнених безпідставно знімали з планового етапу".

Читайте також: Міністр юстиції анонсував радикальні реформи в пенітенціарній системі

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 (зловживання владою або службовим становищем; службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-