На Кіровоградщині спаплюжили меморіал жертвам Голокосту

На Кіровоградщині спаплюжили меморіал жертвам Голокосту

Фото
Укрінформ
На Кіровоградщині невстановлена особа здійснила написи на меморіальному комплексі пам’яті жертв Голокосту. Поліцейські розпочали провадження.
Як повідомляє у вівторок сектор комунікації поліції Кіровоградської області, інформація про подію надійшла 16 вересня.

"Працівниками сектору реагування патрульної поліції Голованівського відділу під час патрулювання на відстані близько 300 метрів від дороги сполученням Голованівськ-Клинове було виявлено, що невстановлена особа здійснила написи на меморіальному комплексі пам’яті жертв Голокосту", - йдеться у повідомленні.

За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками» Кримінального кодексу України.

Читайте також: На горі Піп Іван вандали пошкодили обладнання обсерваторії

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу, або обмеження волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

У поліції закликали громадян - якщо вони володіють будь-якою інформацією, що допоможе у розкритті злочину, повідомляти до найближчого відділення поліції за телефоном «102».

Фото: dostyp.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-